Paylaşımında, “Ülker-DİSK kavgası pek çok 'ilke' sahne olmuştur. Mesela ilk panzer” ifadelerini kullanan Özgür, 20 Eylül 1974’te Ülker’de başlayan işçi direnişine polisin müdahalesi sonrası panzerin toplumsal olaylara müdahalenin vazgeçilmezi haline geldiğini yazdı.
Bahadır Özgür’ün paylaşımı şu şekilde:
“Murat Ülker’in servetinin tarihi işçiye karşı geliştirilen ‘savaş taktiklerinin’ de tarihi gibi. Ülker-DİSK kavgası pek çok 'ilke' sahne olmuştur. Mesela ilk panzer...babaocagi.com20 Eylül 1974’te işçiler fabrikada greve gider. Fabrika işgal edilmiştir. Polis fabrikanın kapısını panzerle kırar. Ertesi gün İstanbul gazetesinin manşeti şöyledir: 'İlk panzer Ülker’de.’ Ve panzer artık toplumsal olayların vazgeçilmezi haline gelir.
Yıl 1979… Ülker işçi eylemlerinden bunalmıştır. MHP Lideri Türkeş’ten yardım istenir. ‘Seçkin bir ekip’, Ülker ailesini, evini ve fabrikayı korumakla görevlendirilir. O meşhur ‘Akşama babacığım unutma Ülker getir’ reklamı da biraz değişir yani!
Ülker’in solcularla yaşadığı dertler Başbakan Demirel’e kadar ulaşır. Demirel de devletteki çeteleşmenin mimarlarından, 1. MİT raporunun kahramanı, Ağar’ın mentoru dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Şükrü Balcı’ya özel olarak Ülker için görevlendirir.
İşçi grevlerine karşı fabrika kaçırma da Ülker’in icadıdır. Bayramda işçilere hediyeler verilip evlerine yollanır. Hemen kapılar kitlenip lokavt ilan edilir ve bir gecede TIR’larla fabrika Ankara’ya taşınır. Artık hepten siyasetin korumasındadır.
Başkentte huzuru bulur Ülker. Fabrikada Milliyetçi İşçi Sendikaları örgütlüdür. Sabri Ülker Ankara’ya uğramaz bile. Onun işlerini takip eden yönetici, bürokrat, siyasetçi bir ekip vardır çünkü. Onlara TV dizisinden esinle ‘Charlie’nin Melekleri’ denilir.
Kaynak: Sabri Ülker'in Hayat Hikayesi, Doğan Kitap…"