Arkas Sanat Merkezi, 26 Mart’ta "Gelenek ve Modernite: Arkas Koleksiyonu’nda Türk Resmi (1920-1970)" sergisiyle kapılarını açıyor. Arkas Koleksiyonu’ndan 110’dan fazla eserin yer aldığı sergi, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçişte sanatçıların modernleşme ve gelenek arasındaki dengesine ışık tutuyor.

Boğaziçi ve Adalar’dan Ankara ve Anadolu’ya uzanan sayfiye kültüründeki değişim, manzara resimleri aracılığıyla izlenirken; modern bireyin yaşam tarzı, figüratif eserlerde kendini gösteriyor. Erken Cumhuriyet dönemi ile Meşrutiyet dönemi arasındaki kopukluk algısını sorgulayan seçki, İzlenimcilik, Geç Kübizm ve Art Déco gibi sanat akımlarının Türk resmindeki yansımalarını da gözler önüne seriyor.

Venedik Film Festivali'nin açılış filmi belirlendi
Venedik Film Festivali'nin açılış filmi belirlendi
İçeriği Görüntüle

Sergi, Türk resim sanatının önemli isimlerini bir araya getiriyor. 1914 Kuşağı sanatçılarından İbrahim Çallı, Nazmi Ziya, Hikmet Onat ve Namık İsmail’in Paris’te aldığı eğitimin etkileri görülebilirken; Hoca Ali Rıza ve Halil Paşa’nın açık hava resim geleneğinin sonraki kuşakları nasıl etkilediği vurgulanıyor. Serginin küratörlüğünü ise sanat tarihçisi ve akademisyen Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu üstleniyor.

Sergi 26 Mart- 28 Aralık tarihleri arasında Arkas Sanat Merkezi‘nde ziyaret edilebilecek.

babaocagi.com